Wednesday, December 23, 2009

Cuti2 Malaysia: Sunway Lagoon

Salam kasih sayang buat semua...
Just update aktiviti azie n anak-anak. Last 2 weeks cuti2 ke Melaka, sangat2 happy coz dapat berseronok dgn family, adik2 n mama sekali.

Then spt yg kami rancang, minggu ni sptutnya kami berada di Genting Highland n Bukit Tinggi. Tapi tu laa... x semua yang dirancang akan menjadi. Jumaat lepas, azie cal utk confirm bilik. Ghupe nyerrr sumer dah full book. Uhuuuu.... agak frust jugak coz aku mmg teringin benor nk g Bukit Tinggi, mcm best jer dengor citer memember yang pegi. Bila dah tak jadi pegi sana... bertukar arah pulak ke plan B, kami sepakat nk pegi belah2 utara. Ingat nyerr ke Lost World Of Tambun then terus ke Cameron Highland. Wakkk wakkk wakkkk...... call punya call............ semua resort, hotel, motel, chalet, rumah tumpangan n sewaktu dengannya.... pun udah full book. Uh... dasattt sungguh rakyat malaysia ni. Memang very supportif dgn saranan gov utk support cuti-cuti malaysia. So... sape yang padan muka??? kami jugak.... hahahhaaa, itu leer x buat perancangan awal2... kan kan kan....

Ok xpe... kami dgn memujuk hati beralih ke plan C... ke mana??? ............... heheheee, akhirnya... go to SUNWAY LAGOON. Eh, besshh apa... untung lagiii... x payah stay hotel, jimat minyak, jimat tol, jimat makan, jimat masa, jimat tenaga.... heheee.... Jom layannn Azie n kids at Sunway Lagoon... jom...

Aktiviti : Jalan2 Poyo @ Sunway Lagoon
Ketua Rombongan : Pn Azie
Yang diraikan : Hakimi & Haiqal
Jemputan khas : En Hairul Aznan
Tukang menyibuk & tukang mengepaww : Ayie, Yus, Adik Emi

9.00am, bertolak dari rumah... singgah ofis workshop n pick up Ayie & Yus.




Pkul 10.30, keadaan di pintu masuk Sunway Lagoon yang agak sesak, beratur di kaunter tiket hampir 1 jam.


11.30am dapat masuk dgn hati yang girang dan lihatlah muka2 mereka yang jakun... hahahaaaa










prettttt... aktiviti mandi sudah tamat... jom jalan2 wildlife park...











udah penat, jom balik............



                     
Pukul 6.15 kami keluar, solat n makan..... sempat pusing2 cuci mata di Sunway Pyramid. Uhhh, nak shopping pun dah xde perasaan, mmg penat gileer....
Sampai umah hampir hampir 8.00pm, smpat solat maghrib... n ZzzZZzzZZZzz...........

2 comments:

Eazy Izzuddin said...

la..
akak pi x ajak..
hehe
dkt je ngn umah eazy..
xD

aZZiela said...

heeeeeeee.... mana tau!
Tapi,... kang kalau ajak, tuan umah kena belanjer.... ada brann???