Tuesday, December 15, 2009

Im Back... CAKKKK!!!

Salam...

Hai hai hai....
Muahss muahsss....
Winduu nyer kt uols. winduu lagi kat blog daku yg sudah lama kesepian ni. Ehee... ini pun tgh bersiap2 pegi jumpa customer. Sempat menjengah kejap, sbb tadi terpandang msg Alang kat sebelah. A' aaa laa.... baru perasan yg Azie mm dah lama tak story mory kt blog ni. Sori Alang, sori kengkawan,.... xtually Azie betuoii2 busy lately.

Okehss... bermula dari detik yg diam membisu tuh, sampai laa hari ni, rasanya banyakkk sangat peristiwa, cerita ceritut yg Azie lalui n nk share ngan uols. ;)
.............. About life, karier, bisnes, my heros... cayang... n mcm2.

Kang kalau nk citer skrang mau sampai subuh esok baru abis ni. So.. diringkaskan mana yg berpatutan shj... len kali kita sama2 citer lagi.

Mmmm... apa ek, (tak tau nk start dari mana...)
Camni.... Azie mula sibuk sejak full ccntrate jadi property negotiator n handle beberapa listing property, mengaturkan mcm2 strategi utk dapatkan buyer n melalui beberapa proses pembelajaran. Huhhh... mencabar jugak jadi negotiator ni tau! Kata org, bekerja dgn cabaran, membuat kita lebih matang, berani, kental.. n of coz snng berjaya. Nak tak nak.. bila dah nmpak peluang dan mula buat apa yg kita minat, x kira apa yg berlaku kena facing jugak. Insyaallah... walaupun agak merangkak n masih bertatih... so far Azie rasa masih enjoy n happy. Waaah wah... nak nak bila dapat close deal ngan buyer.... lalallaaalallala~
Apa yg penting...
Rezeki Allah Taala ada dimana2, dan bergembiralah bagi orang2 yang tahu menilai nikmat yang dikurniakan olehNya... dengan penuh rasa syukur dan sentiasa berusaha utk menjadi lebih baik.

Yang membuatkan Azie lebih busy adalah utk menguruskan workshop. Biasalah... hujung tahun camni, mcm2 nk kena sttled. Sib baik budak2 ni sporting... abg n ayie yg selalu support n faham. Klau dlu 80% waktu Azie di ofis workshop, uruskan mcm2 hal... dari order brg, deal ngan customer, stock, akaun n admin... sekrang tidak lagi...!!! Cuma hujung tahun camni, kena buat internal audit, sendiri kena ingat laa... kang meniaga penat setahun, untung rugi ntah kemana. Huuuh............ ponatt tau mok cik!




SEKITAR SEMINAR BINA JUTAWAN, CHERATING NOV'09

Yang bertambah2 busy jugak.. pasaii nyer, tgh build up DCL group. Semangat aku sebagai seorang pejuang n usahawan DCL tak pernah luntur. Bisness ni azie still pertahankan kerana ada sesuatu yg amat2 berharga. Ada tanggungjawab yang terpikul n ada rasa kasih sayang yang erat diantara Azie n rakan niaga yg lain. Walaupun dah buat keputusan utk ccntrate buat property tapi, Azie masih sempat turun padang n bantu rakan2 niaga yg lain. Lagipun, waktu  bekerja utk buat property n jalankan DCL ni, fleksibel. Orang nk ckp apa pun... terpulanglah, yang penting diri sendiri, tahu membahagiakan masa ... bijak mengatur strategi, n pantas bertindak. Lagipun Azie dah buat DCL sbl buat property lagi, bukan simply nak tinggalkan bisnes ni, ada nilai tertentu yg harus Azie pelihara. Duduk bangun bisness DCL ni, adalah sama penting dgn bisnes2 lain yang Azie buat dan majukan. Alhamdulillah... rezeki smkin bertambah n perjuangan ini tetap diteruskan dgn langkah gagah n berani. "Dimana ada kemahuan disitu ada jalan, kerana orang berjaya sentiasa mencari cara, orang gagal mencari alasan.." U ols tolong doakan Azie n thanks sayang yg x jemu2 support saya........


IBU, ALONG n ADIK... ;D
mmmm........ story about my cutie, my hero's n my love....
Banyak jugak cerita menarik. Akhir penggal persekolahn tu ari, abg long terima sijil n dapat piala khas untuk katogori "Pencapaian Pantas & Terbaik" - Alhamdulillah, abg long sentiasa membuat ibu rasa bangga. Graduation days di TBBK berjalan lancar n ibu akan kongsikan saat2 manis abg long terima sijil n hadiah tu, next entry k....

Cuti sekolah sudah tiba, n seperti biasa.... perancangan cuti-cuti malaysia sempena cuti sekolah sudah tiba. Last week pusing2 n ronda2 Malacca, next week insyaallah... kita akan teruskan perjalanan ke destinasi lain yg dirancang. Tungguuuuu story kami......... K!
Every weekend pulak, ibu sgt busy bila kena jadi dreber tegar bawak abg long n adik pusing2....  kemana??? heheee.... abg long dah pandai merungut, "asyik2 Putrajaya... asyik2 Putrajaya..." hahaaaa,... kita okeh apa, tiap2 minggu boleh lepak putrajaya kan. Orang len yang duk jauh2 sket punya bangga dapat dtg Putrajaya, kita yang dah selalu pegi ni, jgn suka2 nk rasa bosan kaa... hampeh kaa... menyampah kaa.... heeeeeeeee ;D ............. pepun xtiviti swimming kita last week sangat2 beshh........ nyummm....
then, minggu lagi satu pulak, kena rest n persediaan mental n fizikal utk abg long ke standard 1. wahhh wahhhh..... ibu pulak yg teruja n terlebih sudah....

Lagi.... lagi... n lagi....
Sepanjang bulan Nov n Dec ni, jadual keja sangat2 padat, 9am to 10pm, Mon to Sun - everyday. Fuhhh.... penat!
Outstation n attand seminar, course, meeting, .... walaupun agak memenatkan tapi, bila dah namanya tanggungjawab, keikhlasan kita dlm melakukan kerja2 kita akan menjadi lebih mudah n teratur. End of last month, Seminar Bina Jutawan yg berlangsung di Cherating, sgt besh n azie akan share n uols. (Tunggu next entry), Wedding Hafiz di Melaka tak kurang hebatnya bila kita menjadi org penting n dapat bermesra alam dgn saudara mara jauh n dekat. Lagi.... meeting2 mingguan di Rescom jugak, sentiasa memberikan perangsang n semngat baru, thanks all friends esspecially my bos, En Burhan.

Wokess sbl melalut... better Azie mintak diri dlu. Azie nk siapkan keja n sambung discussion. Insyaallah, nnt citer lagi............ adiossssssss, buiiii. Salam.

1 comment: