Thursday, May 27, 2010

Mereka & Giant Book

Salam.
Hai alls... smbil layann upload listing, uwaarrhhhh :)) mantukkk ler pulak.
Apa lgik, mghilangkn mantuk dgn layan2 FB sambil2 leer jugak jungok 'mindaserikandi' ni.. gedung mencurah rasa, meluah perasaan & jiwa. Heee...
Moh update citer my hero's: Along & Adik.


Mggu ni, as know yg budak2 sekolah kalut duk periksa. Itu jugak laa yg buat aku kalut. Since last month lagi aku alert ttg jadual periksa abg long. Hari ni last day exam pertengahan tahun, utk sekolah agama seluruh Negeri Selangor n sewaktu dgnnya. Next week pulak exam utk sekolah rendah. Mujur jugak exam kali ni dibuat dlm mggu yg berbeza utk sessi pagi & petang, klau tak jenuh abg long nk kejar sana sini, tunggang terbalik nk cover mind ingat pesan ibu, sekali confuse daa.... mcm last time punya yg ujian setara tu. Itupun alhamdulillah abg long dapat jawab dgn cemerlang, almost subject get over 90% marks... like mother like son loorh.. heheeee! - wohooo... muka abg long tensionn beb, sbb kena cuti dari PSP selama 2 mggu. dun wori laa sayang ibu, after exam ibu kasi main sampai biru mata hitammu, heh!
Malam td abg long buat ulangkaji n latih tubi dgn bravoo... bgaikan hilang ingatan 100% pada PSP nyeer. Boleh pun!
for d whole this week, aku bkorban masa sket, terpaksa melupakan seketika apointment dgn client2, unless yg btol2 urgent. Sbbnya after a.long balik dr sekolah keb. tghari  terus take lunch n sambung ulangkaji sket utk masuk exam belah ptg. kalau idak... apa mau dia sendiri nk ulangkaji??? ;D
2.30pm antar abg long ke sekolah agama, then baru leer aku lega sket nk kuar jmpa client.
Pepun, gud luck for abg long... ibu sentiasa pcaya dirimu anak! Dlm keadaan inilah ibu syukur sgt2, sbb dijadikan ibu seorg usahawan yg bebas menentukan waktu kerja, waktu santai, waktu utk korang bdulu tanpa peduli ada org nk marah atau tegur. Alhamdulillah....
Sape cakap ibu tak caring ngan anak2 ibu??? Hanya ibu yg tahu, dlm sibuk mcmana sekalipun, sedikit saat ibu tak lepas dari doa moga2 dikurniakan anak yg cerdik pandai, disamping ibu sendiri yg turun padang mcm spnjang mggu ni... waaah waaaahhh, semput dibuatnya!

Adik pulak,
Always relax n macho... xpe leer dik, ibu x mau paksa2, nnt adik sendiri akan minat belajar. Ibu lebih kenal n tahu watak2 anak ibu... heheee
Esok ujian hafazan,.. masa ibu tnya lps maghrib tadi "kat sekolah, hafazan tu apa yg abg long bljar???"... dia ckp "yg baca masa solat tu..." aku belek2 buku, owwwh rupanya surah Al-Fatihah ngan ayat2 lazim ringkas, terus suh abg long praktice, mula2 semangat kemainnn... tak sampai 5 minit... mula beralih arah. Dia pulakk sibuk ngajor si adik membaca. Konon nak tunjuk terror depan adik, n mmg sngaja cari point utk bgaduh... biasalah 2 hero ini, dorang laaa penghibur & pengkecoh keadaan.... bila depa berdua ni, mcm2 story! hurrmmmm...

Alih2, supaya nk gamkan mulut masing2, aku sogok dgn buku gergasi dan dorang layannn shingga lupa sessi wrestling & aksi2 power rangers sebelumnya.

Wohooo... tetiba teringat... lom tayang kat blog about last month aku belikan adik giant book utk adik n abg long ... maka shgga ke hari ini, buku2 ini mnjadi buku kegemaran mereka. Aku happy, OF COZ! dan ini dia... aksi dorang bersama giant book yg sangat sangat sangat besshhh (Sape nak order bole bgtau saya...- tolong sebarkan menda baik jeer)


If nak citer pasal anak2 aku yg comeys ini... sudah pasti 7 ari 7 malam x cukup. Pepun, aku hrp akan sntiasa dberi kesemptan n kesihatan utk aku terus mnjadi blogger tegar, moga2 kedewasaan anak2 aku kelak, ada sesuatu yg boleh dpertontonkan oleh aku, dan tentu mereka bangga... mmpunyai ibu yg berbakat n kreatif! huahuaaa... msuk bakul angkat sendiri loorh!

Esok adalah pertama kali aku mmbawa dorang mengenali negara orang, walaupun hanya negara jiran. Sekurang2nya... abg long n adik akan familiar dgn keadaan spt ini. Insyaallah ada rezeki, harap2 percutian kami ke Gold Coast next yr mnjadi kenyataan.
Esok ptg berangkat ke S'pore... atas beberapa urusan, pertamanya2 utk mghadiri majlis ksyukuran cousin hby, then percutian n shopping2 serta selebihnya sedikit urusan kerja, utk aku bjumpa dgn client yg tanya tanah di Batu Pahat last time.... harap adik & abg long mantain dgn macho, baik budi n control ganazzz... hahahhaaaar.

K allss.... sbl aku mula melalut aku mntak permisi. See all for next posting... Luv u!

1 comment:

Eazy Izzuddin said...

wow..
mmg giant lorh..
bgs..
asah bace dr kecik
=D