Sunday, September 13, 2009

Geng MYVIANS menjengah...

Malam ni aku jadi blogger tegar... Sambil mencari idea utk masukkan dalam projek paper ni... banyak pulak cerita dalam kpla ni yg nk djadikan entry. Eheee.... nyata, blogging ni terapi minda yang sgt menarik jugak utk aku! Heeeee;-D

Ini cerita 3 hari lepas, masih belum basii utk aku share.............. cerita tntg geng MYVIANS datang serbu Restoran Rasa D'Timur Barat. Thanks kawan2 yang masih ingat kat aku, especially Ieta & Iwan... hohoOoOOo... korang memang sporting habess....

2 Ari sbl kejadian... Ieta call aku....
Kringgg Kringgggg.... (bunyi monophonic tel opis...)

sinun : Assalamualaikum Azie....
sini : W'salam... sape ni...
sinun : Ieta nii....
sini : Ieta mana yeak....
sinun : Loor Azie ni, tak kenal doh kitee.... Ieta Myvians leer
sini : Laaaaa.... Ieta, hehee... x camm...

bla....bla....bla....

Tanya khabar bagaii... then Ieta kaboor hasrat utk jengah aku kat sini, nak berbuka puasa kat Restoran kami ngan budak2 Myvians zon Putrajaya. Rasa terharu + segann jugak, pasaii nyer dah lama sgt2 aku tak joint any xtvt dorangg... sampai ramai ahli2 baru Myvians yg aku mmg x kenal langsung. Ohooo.... terharu beb... kita tak ingat kat orang, dorang plakk teringat kat kita n siap support bisness. Tak ingat pada aku tuu... bukannya lupa, x ingat pasall x joint apa2 yg dorang buat....
Eheeee... Start awal tahun tu ari, aku x bole bersosial suka sukii.... keja aku berlambak... kejar sana sini... lagipun budak2 myvians ni, ramai yg bujang trangg tang... senang leer depa. Aku pulak nak kena angkut hero 2 org ni kalau nk pi mana2. Oh sungguh tak koseeer.........

Sekejap pulak masa berlalu, terbayang2 lagi kemeriahan seluruh ahli Myvians buat majlis berbuka puasa last year kat Restoran Azie ni.  Masa tu restoran ni baru beroperasi jeerr... atas jasa baik Ieta yang rekemenn kat dorang... maka dpt gak laa bisness n kira event paling besar berlaku kat Restoran kami. Masa tu hampir 100 bijik keta myvi yg parking n mmg meriah abessss.....
Okess..... terkenang sudah, sampaikan melalut sudahh....

Cite 3 ari lepas, majlis bukak pose ni suka2 n x rasmi punya. Ieta invite geng Myvians dari Putrajaya je. yang joint lebih kurang 15 org. Aku serve with 100% bisness class.... makanan pun mmg cunn abess khas utk dorang... Alhamdulillah, aku nampak muka dorang hepi n puas hati.

Ieta, Azie comey n Sha.... bdk ni sgt manja n suke ngendeng2 ngan aku kat wshop... heeee...


Bebudak Myvians yang sgt sporting walaupun 1st time kami jumpa....
Romantik kapel.... ieta n iwan...

Selesai makan, solat n beramah mesra... dorang gerakk menuju ke destinasi memasing... say bye2... n thanks to alls....................................... Aku sgt hepi jugak!

2 comments:

Eazy Izzuddin said...

salam
sorry lame x mai singgah
kemalasan..
hehe
wah
joms join geng SWIFT kuning
xD

Mawar_berduri said...

last week jumpe k.Ieta ngan abg Iwan kat SOGO..hihi..shopping ngan Mak abg Iwan...wah..best nye ..kitorang pun dah lame sangat tak join xtvt myvians.... :(