Friday, September 18, 2009

TRAGEDI YANG MENGUJI

Salam buat semua...
Disaat uols sibuk2 balik kampung, dan Azie kat sini membuat persiapan terakhir........... Satu musibah yang betul2 menguji diri dan kekuatan Azie. Rasa teramat sedih dan kecewa... namun apakan daya, apa saja yang berlaku dalam hidup kita adalah ketentuan Ilahi. REDHA dan SABAR adalah ungkapan yang paling tepat utk Azie buat masa ni. Alhamdulillah, walaupun Azie sekeluarga xde apa2.... tapi, piluuuu........... my 'mocca milo' kena warded selama -+3 minggu kat PERODUA SERVICE CENTRE, BALAKONG. Dengan kata lain, Azie xde kaki nk balik kampung.
.....hUu huUuuUuUuUuuu.....


Masa Azie buat entry ni, kepala otak Azie tgh pening nak cari keta untuk balik kampung...
Sape ada keta extra...???? mohh la tolong kiter, siann kite. uhuks~

Gambar berbicara sebagai kenangan:











Kejadian melibatkan 5 biji kereta berlaku di Jalan Bandar Baru Bangi area Taman Industri Selaman. Azie dari PTN, tolong ambil Nizah balik keja, nk bawak dia pi klinik... sian ibu mengandung tu,
sib baik tak apa-apa.... uhhhh...
Azie kereta paling belakang... xcident dah berlaku beberapa saat sbl itu melibatkan kereta2 dihadapan... Selepas menyedari kereta depan brek emrgency .... Azie dah cuba nak elak... tapi tak dapat sgt2... keadaan jalan yg licin selepas ujan + tak bole pikir apa2. Akhirnyaaa.... itu laah dia! Gambar2 yg uols tgk kat atas.


Sedessss sgt2... but apa nak buat.
Thanks kpd semua yg memberi kata semangat kat Azie, especially sayang... adik2 n mama! Luv alls...

3 comments:

Eazy Izzuddin said...

lorh...
camne leh jd neh
isk3...
len kali berhati2 ea
nasib baek tiada pape....

kakna said...

nak jadi benda mcm ni time dkt2 raya la pulok.. btl2 good timing..
sabar la yerk.. negara kita byk public transport.. time ni la nak merasa ade driver.. he2

JanG45 said...

lah kalo saya tau akak nk kereta, saya bagi akak kereta sewa. sebab saya buat kereta sewa. nak wat camner dah lepas kan..