Thursday, July 30, 2009

Peraduan KISAH & LAGU


Salam.,.....
Azie dah lama alert pasal contest yang dianjurkan oleh mamamanja ni.
Link blog mamamanja korang boleh terus kesini : http://mamamanja79.blogspot.com/
Sejak dia isytihar pasal contest nih lagik, Azie dah set kat kepala lagu apa yang nak kupertaruhkan. Memang banyak sangat lagu, ada yang suka, duka, suka sukii pun ada gak. But, untuk memeberi energy positif, biarlah lagu tu ada kaitan dengan orang yang kita sayang kan. Sape tu? Anak2 Azie kah... ??? owhhh... tak sesuai pulak kalau nk letak 'lagu Puk Amai Amai...' hehee... so, lagu ni laaa., lagu Azie khas untuk cayang....! Lagu ni jugak fevret song Azie bila karoeke.. heheee.... bessshhh....
K alls, sila layann dan hayati kisah dan lagu ku sempena contest my lovely friend, MM.
taraaaaaaaaaaaaaaaaa


V


V


V


V


V



AKU YANG KAU PANGGIL SAYANG - KHAIRUL IDLAN
Aku yg kau panggil sayang
Ingin menghampiri masa-masa silam
Engkau yang ku panggil sayang
Pernah meneroka hati ini
Detik kemanisan pun berlalu
Ke manakah janjimu yang suci...

Aku yang kau panggil sayang
Ingin ku mengutip sisa-sisa cinta
Engkau yang ku panggil sayang
Menapak ke hala persimpangan
Tanpa meninggalkan kata-kata
Bila kau kan kembali lagi

Korus:
Seraut wajah sering ku usap
Dalam mimpi kita pun bersenda
Siangku menyebutmu,
Dimalam sunyi, ku digoda rindu... oh...
Aku yang kau panggil sayang
Dalam kegelapan ku mencari kasih
Engkau yang ku panggil sayang
Mungkin kali ini kehilangan
Berikan daku saat terakhir
Mengusap muka mu oh sayang....

Lagu ni sangat bermakna buat Azie.
Bait2 kata yang tersusun indah tu, luahan hati khas untuk sayang, Azie…
Sedikit unik kan bila kita dengan si dia sama2 panggil ‘sayang’ dan ‘sayang’… betul tak?

Daku kisah kan…………
Sedikit masa dulu,
Kami cukup akrab, dari kawan menjadi teman sehingga terjalin kasih mesra. Kala suka dan duka sayang tak pernah jemu menjadi pendengar dan pengubat yang setia. Hari2 yang dilalui terlalu indah, sehinggakan diri ini tekad untuk tidak meletakkan siapapun diruang hati.
Dalam menitip hari-hari bahagia kita,
Tak pernah terduga………. Sesuatu yang datang merobek kebahagiaan. Ntah apa yang sayang fikirkan sehinggakan sayang berubah sedikit demi sedikit meninggalkan diri ini. Hancur harapan dan impian untuk kita membina mahligai yang didambakan. Kekentalan diri ini menjadikan hati cukup kuat untuk memujuk diri sendiri dan sayang dari kejauhan. Dendangan lagu “Aku Yang Kau Panggil Sayang” nyanyian Khairul Idlan tambah mengusik jiwa lara. Oh, sedih dan pilu sekali!
Setiapa kali mendengar dan menghayati bait2 bicara puitis dari lagu ini,…….. jiwa pasti meruntun hiba dan menangis aku sendirian. Betapa kuat dan dalam cinta ini pada sayang, harapan tinggi diriku letakkan untuk mengecap bahagia bersama. Tak pernah sekali ku berputus asa. Melalui email, ku rintihkan rasa cinta dan kesungguhan dalam menyayangimu… lagu ini rasmi kutujukan khas untuk mu dengan seribu harapan agar sayang memahami akan maksud tersirat.

Agak lama kurasakan kita renggang terpisah……….. sehinggalah
lewat pertemuan itu………
Betapa suka dan terharu diriku bila terdengar lagu itu dari telefon bimbit sayang yang telah sayang set kan sebagai ‘ringtone’ mungkin. Oh…….. hampir gugur air mata ini untuk kesekian kali. Sayang juga pasti tahu, diri ini tidak pernah leka dari mengharapkan dirimu untuk kembali menjadi pendamping yang setia seperti dulu. Dari dalam hati dan diri, kuat ku nyatakan yang kita akan bersama……..
Bagai memahami akan isi dalam setiap bicara lagu itu…. Sayang akhirnya faham dan kembali memberi sinar. Bagaimana episod kedua kita bermula….??? Biarlahh ianya menjadi lipatan sejarah nan indah untuk kita. Apa yang pasti, tatkala hati kembali bersatu, kita gengam erat janji yang satu itu dan termetri kasih sayang sejati yang membuatkan diriku cukup bahagia hinggalah ke hari ini.

Sayang…
Terima kasih kerana memberi bahagia………… luv u so much!!!


K alls, sekian sudah................. tangkap leleh oooo... sob sob...
*sesapa yang nk joint contest ni, cepatt cepatt.... KLIK SINI masa masa tinggal beberapa jam lagi sebelum...... preeettttttt!!! MM kasik wisel tamat. Hehee

3 comments:

Eazy Izzuddin said...

wah....
lagu yg besh
=D

Mamamanja said...

salam terjah..
ok, lulus.

meremang bulu roma den

aZZiela said...

Eazy,
thanks..... hahaaa, lagu yang besh kalau menang contest ni lagi besh jadik nyerr, hehee.

MM,
tang mana yang meremang tuh???
haaa.... musti tang video klip shah rukh khan c**m2 tu ek.... kah kah kah...
Pepun thanks.,...